Peter, jongen

Volgens mij kennen we elkaar zeker 40 jaar en merkwaardig genoeg blijven er altijd plekken waar ik je zal herinneren.

Plek 1

is natuurlijk de IJhorst. Rijd vanuit het westen naar het noorden je ziet bij Staphorst de IJhorst liggen.Vrijzinnig dorp in een strenge gemeente.
Het paste wel een beetje bij je, vrijzinnig en streng, maar eigenlijk blijf ik je herinneren als heftig en direct. Bij de IJhorst hoor jij, het zwembad de jukebox maar zeker de romance tussen jou en mijn zus. Niemand is er echt bij geweest maar volgens mij was het heftig en direct en dat heftige is er tot je 66 ste gebleven

Plek 2

Ik reed er gisteren met de auto langs: Het oude VVK terrein bij de Hoogte. Ik heb je een keer zien voetballen en vergeet het nooit meer. Slecht veld, slecht weer, en je deed het op jouw manier.
Weer zoals je bij mijn zus deed heftig en direct. Eigenlijk maar goed dat je dat niet tot je 66 ste gedaan hebt. Je was duidelijk te heftig en direct.Ik geloof dat je voor dit team te gedreven was en het niveau van de scheidsrechters te laag. Ze begrepen dit heftige en directe niet.

Plek 3

Het Zuidlaardermeer.Volgens mij de plek waar afgelopen week het NK op natuurijs gehouden werd. Ik kreeg gelijk herinneringen aan zomers. Winters hoorden bij ons niet aan het meer. Ik heb met je in en buiten de caravan gezeten en zeker ook vaak op het meer. In en buiten de boot, maar één keer vergeet ik ook niet.
We zaten in een speedboot en je kon waterskiën. Meestal doe je dat niet gelijk maar Peter zei "komop Martin doen!" Dus heftig en direct zat ik 30 meter achter de speedboot en ja daar gingen we. Ik vloog er zeker een keer af maar het was uniek. Ik vergeet het niet.

Plek 4

Zuiderdiep ja daar heb ik natuurlijk het meeste meegemaakt Ik heb zelfs even naast jullie gewoond. Elke keer als ik er ben kijk ik naar nr 11 of 13.
Het heftige en directe ging eigenlijk nooit weg. Je stond altijd voor me klaar zelfs toen je bij ons was in Ouderkerk en ik zei mijn buitenlamp doet vreemd. Gelijk stond je klaar en fixte de klus.
Toen je ging zitten vertelde je ons wat je van de doktoren gehoord had en dat nieuws was een schok. Op een of andere manier kijk ik sinds die tijd heel anders naar die lamp.

Plek 5

De Hoogeweg. Ja kort en heftig Peter. Dit had ik toch liever anders gezien. Liever een paar jaar langer en dan maar minder heftig. Maar op een of andere manier lukt het bij je niet anders. Heftig en direct jongen.

Bedankt peter we vergeten je nooit.

 

Martin